Raskauteen ja vauvaan liittyvät hoidot

Ota yhteyttä ›

Hoitola Minttu

Kehon kokonaisvaltaista kartoitusta raskautta suunnittelevalle Varsinais-Suomessa

Ravitsemukseen liittyvät asiat on hyvä selvittää jo puoli vuotta ennen suunniteltua raskauden alkua. Samalla kilpirauhasen toimintaa kannattaa tutkia ainakin vuotta ennen, koska kilpirauhasen tasapainottamiseen kuluu huomattavasti enemmän aikaa.

Funktionaalisen lääketieteessä (FLT) kartoitetaan kehoa kokonaisvaltaisesti, ja tutkitaan miten hedelmällisyyttä voi varmistaa. Aluksi käydään läpi ravintoasiat, jotka ovat aina ensimmäinen huomioitava asia hoidossa. Kartoitamme muun muassa hyvänlaatuisten proteiinin, kuitujen ja hyvien rasvojen riittävän saannin. Ravinnon lisäksi elimistöä tuetaan tarvittavilla ravintolisillä.

Luonnollisessa muodossa olevilla ravintolisillä kuten monivitamiinilla, täydennettynä tarvittaessa seleenillä, magnesiumilla, A-vitamiinilla, E-vitamiinilla, B-vitamiinilla, D-vitamiinilla, sinkkillä, B-12 vitamiinilla, C-vitamiinilla, foolihapolla, kalkilla, laadukkaalla kalaöljyllä sekä hyvänlaatuisilla maitohappobakteereilla pyritään kohti suoliston tasapainoa. Ferritiini eli rautavarasto myös tutkitaan. Ravintolisiä määriteltäessä, asiakkaalle annetaan tiedot jotka tulisi mittauttaa laboratoriossa. Kirjalliset laboratoriotulokset käydään tapaamisessa läpi ja näitä tuloksia tulkitsemalla laaditaan suunnitelma. Suunnitelmassa määritellään mitä vitamiineja tarvitaan, kuinka paljon ja mihin aikaan päivästä ravintolisät tulisi ottaa.

Funktionaalisella lääketieteellä lisätään kehon valmiuksia, raskauden alkamiseen, keskenmenon sekä istukan repeämisen ehkäisyyn, sikiön aivojen ja vauvan oikean kehityksen hyväksi sekä raskausdiabeteksen- ja raskausmyrkytyksen ehkäisyyn.

Ota yhteyttä

Raskauden aikainen vyöhyketerapia

Raskauden kestäessä 3 kuukautta, on turvallista aloittaa vyöhyketerapiahoito. Hoitoväli on kerran kuukaudessa. Vyöhyketerapian avulla keho rentoutuu, aineenvaihdunta vilkastuu ja terapia valmistaa kehoa synnytykseen. Hoito tapahtuu korvista sekä jalkapohjista. Raskaana ollessa voidaan hoitaa myös kiputiloja, esimerkiksi selkä- ja pakarakipuja, niska- ja hartia-alueen kipuja ja päänsärkyä sekä migreeniä. Hoitola Mintun vastaanotto sijaitsee Mynämäellä.

Raskauden aikana on myös syytä kiinnittää huomiota ravitsemukseen, ks. alla. 

Raskauden aikainen vyöhyketerapian hinta: 43€/tunti

Ota yhteyttä
Hoitola Minttu

Raskaus- ja imetysajan ravitsemus

Ravinto ja ravitsemus on äidin ja vauvan hyvinvoinnille ensisijaisen tärkeää. Kun raskaus on alkanut, otetaan käyttöön supistetumpi määrä ravintolisiä. Raskaus ja imetyksen aikana suositellusta monivitamiinista saa suojaravintoaineita äidille ja vauvalle. D-vitamiinista hormonien ja lihasten toimintaan sekä vastustuskylvyn ylläpitoon. Foolihappo edistää muun muassa veren muodostumista ja vähentää väsymystä ja uupumusta. DHA:ta, jota hyvänlaatuinen kalaöljy sisältää, edistää sikiön ja rintamaitoa saavan vauvan aivojen kehitystä. Hermostolle ja lihasten toimintaan magnesiumlisä on tarpeen. Maitohappobakteerit edistävät suoliston hyvinvointia sekä lisää vastustuskykyä. Äidin imettäessä vauva saa hyödyllisiä bakteereja, jotka ovat hyväksi pienokaisen suolistolle. GLA helokkiöljy pitää yllä supistuksia synnytyksessä, aloittavat synnytyksen, kypsyttää kohdunkaulaa, pehmentää kohdunsuuta

Suunnitelman tekoon käytettävä aika on 2 tuntia ja tarvittaessa seuraavat käynnit ovat tunnin pituisia. Ensimmäisen käynnin hinta on 86€ ja seuraavat käynnit ovat 43€/käynti.

Ota yhteyttä

Muut palvelut

Sikiön kääntö vyöhyketerapialla

Raskausviikoilla 30-36 saattaa olla mahdollista sikiön kääntöön perätilasta raivotarjontaan, koska yleensä vauvat kääntyvät raivotarjontaan raskausviikkoon 30 mennessä. Viimeistään raskausviikolla 36 olisi asennon oltava “oikea”. Mitä isommaksi vauva kasvaa, sen vähemmän vauvalla on tilaa kääntyä.

Vyöhyketerapiahoitoa annetaan korvalehtiin ja jalkojen heijasteisiin, joista löytyy kohdun heijasteet. Hoitoa tehdään kolme kertaa, 1-2 päivän välein. Suosittelen tukihoitona myös homeopatian käyttöä samaan aikaan.

Sikiön kääntö 33€/45 min.

Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapialla

Noin 1-2 viikkoa ennen laskettua aikaa, kehoa voi valmistella vyöhyketerapiahoidolla synnytykseen. Tässä vaiheessa vyöhyketerapia rentouttaa ja hoidettavan aineenvaihdunta vilkastuu.

Myös synnytyksen käynnistysyritys voidaan aloittaa vyöhyketerapian avulla jo ennen laskettuna aikaa. Käynnistys tapahtuu painelemalla hoitovälineellä jalasta löytyvää kohdun heijastetta. Kohdun heijasteeseen laitetaan hoidon jälkeen magneetit, jotka stimuloivat kohtua. Korvissa on myös kohdun heijasteet, joiden painelu kuuluu hoitoon. Nämä yhdessä mahdollisesti auttavat synnytyksen käynnistymisessä luonnollisella tavalla.

Käynnistyksessä voidaan käyttää lisäksi akupisteiden hoitoa. Laitan näihin muutamiin pisteisiin magneetit, jotka aktivoivat kohtua. Akupisteiden hoidon seurauksena synnytyksessä supistukset ovat tulleet noin 5 minuutin välein, näin äiti saa levätä välillä. Supistukset ovat yksilöllisiä.

Hoitoa suositellaan joka toinen päivä ja se tehdään kolme kertaa tarvittaessa.

Hinta 43€/h

Hoitola Minttu

Vauvan koliikkihoito vyöhyketerapialla

Vauvan vyöhyketerapiasta on apua koliikkiin, ummetukseen, levottomuuteen ja lihasjännityksiin. Vauvaa hoidetaan  jalanpohjasta. Hoitokerrat määrittyvät tapauskohtaisesti. Hoitoon kuuluu myös tietoa siitä, mitä ruokia äidin kannattaa välttää, kun vauva saa äidinmaitoa. Äidin nauttima ravinto vaikuttaa vauvan suolistossa mm. ilmavaivoina aiheuttaen kipuja, ihottumaa ja pyllyn punotusta. Saat mukaan suosituksia, joissa on suosituksia äidin ruokailuun liittyvistä asioista. Vauvan refluksi-ongelmaan on myös äidin nauttimalla ravinnolla merkitystä.

Hoito kestää noin 10 – 15 minuuttia, pidempi aika saattaa tehdä vauvan rauhattomaksi.

Ensimmäinen käyntikerta kestää kokonaisuudessaan 1h, seuraavat käynnit 30-45min. Ensimmäinen hoitokäynti on 43€, seuraavat käynnit ovat 35€.

Ota yhteyttä ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Ota yhteyttä