Funktionaalinen lääketiede terveyden palauttamisessa

Ota yhteyttä ›

Hoitola Minttu

Terveyden palauttamista funktionaalisen lääketieteen (FLT) hoidoilla Varsinais-Suomessa

Funktionaalisessa lääketieteessä hoito perustuu tieteellisiin tutkimuksiin, joiden avulla perehdytään asiakkaan oireisiin. Näitä voivat olla ummetus, ruoansulatusongelmat, ilmavaivat, lihaskivut, kolesteroli, astma, reuma, ihottuma, lapsettomuus, vaihdevuosivaivat ym. 

Myös lapsuuden, murrosiän ja aikuisuuden sairastelut, stressitilat, perhehistoria, traumat, myrkky- ja homealtistukset, suoliston mikrobikanta, psyykkinen tasapaino ja kaikki muu tieto elämänkaaren ajalta otetaan huomioon. 

Sairaudet voivat alkaa jopa 40 vuotta aiemmin ennen kuin oireet ilmenevät. Tavoitteena onkin, että asiakas ymmärtää paremmin, miksi hän on sairastunut, ja että hän voi itse vaikuttaa ravinnolla ja elintavoilla hyvinvointiinsa.

Ruokavalion merkitys

Yksilöllisen ravitsemuksen lisäksi funktionaalisessa lääketieteessä otetaan huomioon tarvittavat ravintolisät, ruoansulatus ja ruoan imeytyminen, suoliston kunto, immuunipuolustus, tulehdustilat (myös hiljainen tulehdus, joka ei kuulu eikä näy), nivelten ja rustojen eheys, energiantuotanto, lymfaattinen toiminta, maksan myrkynpoistojärjestelmän toiminta sekä hormonaalinen ja psyykkinen tila. Tämä kaikki on myös tärkeää uupumuksen, masennuksen sekä kehon stressin hoidossa.

Elinjärjestelmät ovat riippuvaisia toisistaan, yhtä kohde-elintä ei voi siis hoitaa yksinään, koska silloin ei synny hoitotuloksia. Terveydessä on kysymys kokonaisvaltaisesta tasapainosta kaikkien osa-alueiden kohdalla.

Mistä aloitamme, jos asiakas haluaa tulla ravitsemushoitoon?

Ensin lähetän asiakkaalle perustietolomakkeen ja oirekyselyn. Uusimmista laboratoriokokeista on myös hyötyä. Näistä tiedoista saan kuvan, mitä asiakkaan elimistölle kuuluu, lisäksi oireet kertovat paljon.

Ensimmäinen tapaaminen kestää 2 h, jolloin kyselen lisää perustietolomakkeessa olevista asioista. Annan tapaamisessa kirjallisia ravintosuosituksia asiakkaalle. Jokaisesta tapaamisesta teen asiakkaalle koosteen siitä, mistä on puhuttu. Toinen tapaaminen voi olla 1 - 3 kk kuluttua, tapaaminen on kestoltaan n. 1 - 1,5 h tarpeesta riippuen. 

Hinta 43 €/h

Kysy lisää ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Ota yhteyttä