Kehon hoitoa ja tunteiden pohdintaa.

Kehon hoitoa ja tunteiden pohdintaa, jossa kehon tunnemuistilla ja kehoon lukkiutuneiden elämänkaaritapahtumilla on merkitystä. Asiakkaan tämän hetkisen tilanteen ”purkua” eli mikä tunne on mielessä päällimmäisenä.

Hoitojen avulla voidaan saada tunteita pintaan eli mieleen, jolloin niitä voidaan käsitellä. Ymmärtää mistä ne johtuvat, mitä tapahtumia on tunteiden takana, miksi jokin henkilö on käyttäytynyt niin, että on aiheuttanut toiselle tunnetrauman ym. Ihminen myös peilaa toisen tunteita, josta kerron enemmän hoitotilanteessa.

Keskusteluissa käydään läpi asiakkaan pelkoja, vihaa, syyllisyyttä ja häpeää. Mitä tunteita asiakas tunnistaa itsessään esim. arka/uhkarohkea, kiltti/katkera tai pakeneeko/takertuuko, uhrautuva. Nämä tunteet voivat olla heijastusta esim. lapsuudesta.

Kehoa ei voi pakottaa nostamaan tunteita pinnalle, vaan jokainen on yksilö ja reagoi hoitoihin omassa tahdissa.

Hoito tapahtuu niin, että aloitetaan korvien hieronnalla, sitten kasvojen ja päänahkan vyöhyketerapeuttinen hieronta. Seuraavaksi hierotaan kädet, käsivarsi ja olkavarsi. Jalkaterät ovat seuraavaksi, sitten hoidetaan sääret ja reidet etupuolelta. Tämän jälkeen asiakas kääntyy vatsalleen ja hoidetaan jalkojen takaosat, josta jatketaan pakaroihin ja selän vyöhyketerapeuttiseen hierontaan. Asiakas kääntyy jälleen selälleen. Rinnan alue on tunteiden paikka ja mahdolliset piilotetut ahdistavat tunteet voivat nousta liian voimakkaasti pintaan, joten tätä aluetta hoidetaan myöhemmillä kerroilla.

Hoidon jälkeen suosittelen rentoutumaan ja kuulostella tuntemuksiaan. Hoidon jälkeen voi tulla kovakin vilu ja muita hoitoreaktioita, joista saat sitten ohjeistuksen kotiin mukaan. Hoitoreaktiot ovat normaalia kehon toimintaa.

Hoito ja mahdolliset keskustelut asiakkaan elämäntilanteesta, kestää 2 tuntia, josta fyysinen hoito vähintään 1,5 tuntia, riippuu keskustelun tarpeesta. Hoitoväli 1-3 viikkoon, voi käydä vain kerrankin tai ottaa jokin hoitosarja eli tuntemusten mukaan. Hoidon aikana voidaan myös keskustella.

Asiakas on peiton alla hoidettaessa ja otan esim. käden kerrallaan esille, ettei vilu pääse yllättämään. Hieronta on kevyttä, kivutonta vyöhykeratojen hierontaa.

Hoidon hinta 75 € / 2h