Kehon hoitoa ja tunteiden pohdintaa

Kehon hoitoa ja tunteiden pohdintaa, jossa kehon tunnemuistilla ja kehoon lukkiutuneiden elämänkaaritapahtumien tietoisuuteen saattamisella on keskeinen merkitys.

Hoitojen avulla voidaan saada tunteita pintaan eli mieleen, jolloin niitä voidaan käsitellä. Ymmärtää mistä ne johtuvat, mitä tapahtumia on tunteiden takana, miksi jokin henkilö on käyttäytynyt niin, että on aiheuttanut toiselle tunnetrauman ym. Ihminen myös peilaa toisen tunteita, josta kerron enemmän hoitotilanteessa.

Keskusteluissa käydään läpi asiakkaan pelkoja, vihaa, syyllisyyttä. Näiden tunteiden käsittelyn  eteneminen on prosessi ja niihin vaikuttaa myös perimä.

Kehoa ei voi pakottaa nostamaan tunteita pinnalle, vaan jokaisen keho on yksilö ja reagoi hoitoihin omassa tahdissa.

Hoito tapahtuu niin, että aloitetaan korvien hieronnalla, sitten kasvojen ja päänahkan vyöhyketerapeuttinen hieronta. Seuraavaksi hierotaan kädet, käsivarsi ja olkavarsi. Jalkaterät ovat seuraavaksi, sitten hoidetaan sääret ja reidet etupuolelta. Tämän jälkeen asiakas kääntyy vatsalleen ja hoidetaan jalkojen takaosat, josta jatketaan pakaroihin ja selän vyöhyketerapeuttiseen hierontaan. Asiakas kääntyy jälleen selälleen ja hoidan vatsan alueen. Tähän kuuluu vielä rinnan alueen hoitaminen, mutta sitä ei tehdä ensimmäisellä hoitokerralla, koska asiakas saattaa reagoida liian voimakkaasti, esim. sydämentykytystä. Rinnan alue on tunteiden paikka ja mahdolliset piilotetut ahdistavat tunteet voivat nousta liian voimakkaasti pintaan, mutta se on yksilöllistä. Tätä sanotaan hoitoreaktioksi, joka sitten tasaantuu.

Hoidon jälkeen suosittelen rentoutumaan ja kuulostella tuntemuksiaan. Hoidon jälkeen voi tulla kovakin vilu ja muita hoitoreaktioita, joista saat sitten ohjeistuksen kotiin mukaan. Hoitoreaktiot ovat normaalia kehon toimintaa.

Hoito ja mahdolliset keskustelut asiakkaan elämäntilanteesta, kestää 2 tuntia, josta fyysinen hoito vähintään 1,5 tuntia, riippuu keskustelun tarpeesta. Hoitoväli kerran viikossa, voi käydä vain kerrankin tai ottaa jokin hoitosarja eli tuntemusten mukaan. Hoidon aikana voidaan myös keskustella.

Asiakas on peiton alla hoidettaessa ja otan esim. käden kerrallaan esille, ettei vilu pääse yllättämään. Hieronta on kevyttä, kivutonta vyöhykeratojen hierontaa.

Hoidon hinta 78€ / 2h