Hoidot

HOITOLASSANI EI OLE SISÄILMAONGELMAA JA ON HAJUSTEETON.

Olen itse allerginen ja kroonistunut eli loppuelämän herkkyys homeille ja kaikenlaisille tuoksuille, joten voit luottaa, ettet oireile sen takia hoitolassani.

Särkylääkkeitä käytetään paljon kipujen hoidossa. Siinä on se ongelma, että särkylääkkeet tuhoavat hyviä bakteereja suolistossa ja huonot saavat vallan. Ne myös vaurioittavat mahalaukun ja suoliston limakalvoja. Suolistosta alkavat monet sairaudet, kun limakalvojen vaurio estää ravinnon imeytymisen.

Ennen hoidon aloittamista teen kartoituksen asiakkaan terveydentilasta, joka tieto on luottamuksellista. Kaikissa hoidoissa on esteenä akuutit ja vakavat sairaudet.

Käytän hoidoissani myös magneetteja, joita laitetaan micropore-teipillä kiinni kipupaikkaan, jossa ne saa olla noin viisi päivää. Kipu saattaa ”liikkua”, joten magneetit voidaan laittaa samaan paikkaan uudelleen tai uuteen kipukohtaan. Nämä lisäävät verenkiertoa. Saunassa ja suihkussa saa käydä vapaasti. Katso alinta kuvaa.

Jos jalkateräsi kutiavat herkästi, siihen on apu, kun pikkuvarpaan kynnen sisäreunasta hierotaan, yleensä kutiaminen loppuu. Otteeni hoidoissa ovat myös tukevat, ettei tulisi herkistävää tunnetta.

VYÖHYKETERAPIAA KIVUN HOITOON

Katso facebook-sivuiltani asiakkaitteni kokemuksia

Niska/hartia alueen oireita hoidetaan isovarpaan ympäriltä, joka on heijaste niska/hartia alueelle. Tämä lisää verenkiertoa niska/hartia alueella. Oireita ovat mm., kun pää ei käänny sivulle, kiristys, jomotus ja jopa puukottava tunne niskassa, hartioilla tai pään alueella. Myös käsien puutuminen voi johtua niska/hartia-alueen jumituksista. Nukkuessa tila voi olla pahempi ja häiritsee yöunta.
Katso ylimmäistä kuvaa, joka osoittaa tyypillisen kipukohdan hartian alueella.

Selkä/ristiselkä vyöhyketerapeuttinen heijaste eli hoitopaikka on jalkaterän sisäsivu, josta painellen hoitovälineellä, kipu voidaan saada hellittämään. Oireena on myös kävely etukenossa. Tässä saattaa olla paikallaan tarvittaessa myös ylläpitohoito, koska ristiselkä/selkä voi olla asiakkaan heikoin lenkki ja kipeytyy helposti. Katso kuvaa, toinen ylhäältä, joka osoittaa kivun paikan ristiselässä.

Olkapäät, oireet mm. kättä ei saa ylös, liikerata pienentynyt, jäätynyt olkapää (mm. vähentää olkanivelen liikettä, on yö särkyä) ja olkavarren kiputila, jopa käsien puutuminen voi johtua olkapäästä, niin ettei saa yöllä nukuttua. Olkapään hoidoissa voidaan käyttää magneetteja tukihoitona, ne lisäävät verenkiertoa.

Lapaluiden välillä olevat kivut oireet kipu ja puukottava tunne selässä, joka voi vaikeuttaa hengitystä. Tämä hoito tapahtuu painellen hoitovälineellä kipupaikkoja jalkaterän sivulta. Tässä voidaan käyttää myöskin magneetteja tukihoitona. Ne kiinnitetään teipillä selän kipukohtiin, jolloin verenkierto vilkastuu.

Migreeni, oireet mm. sykkivää särkyä takaraivolla tai otsalla, silmien valonarkuutta, oksettava olo, väsymys, haukotus, näkökentässä voi olla kirkasvärisiä väriseviä auroja. Migreeni voi olla myös hormonaalinen, joka liittyy kuukautiskiertoon. Tässä tapauksessa voin auttaa myös ravintoneuvonnalla (minulla on meneillään Pro Health Oy:n järjestämä FLT-koulutus, joka perustuu funktionaalisen lääketieteen periaatteille), joka on tärkeä osa migreenin hoidossa, että saadaan oireet hallintaan. Vyöhyketerapiahoito kohdistuu isovarpaan alueelle, joka on hoitoheijaste tässä säryssä.

Päänsärky, oireet; särkyä eri puolilla päätä, väsymystä. Hoidan tätä samoista paikoista kuin migreeniäkin hoidetaan eli isovarpaan alueelta, joka on pään vyöhyketerapeuttinen heijaste.

Revähdykset hoidetaan magneeteilla, jotka lisäävät alueen verenkiertoa, jolloin toipuminen on nopeampaa ja revähdyksen heijasteen hoitoa hoitovälineellä.

Edellä olevat hoidot kestävät tunnin ja hoitoväli kerran viikossa.

Hoitojen hinta 43 € / h

Magneetit ovat 1€/kpl, hyvitän niiden hinnan takaisin, kun magneetteja ei enää tarvita.

Tenniskyynärpää/jännetuppitulehdusta, hoidetaan magneeteilla. Niitä laitetaan käsivarren ja kyynärpään kipupisteisiin mikroporeteipillä kiinnitettynä. Magneetit lisäävät jumittuneen lihaksen verenkiertoa, jolloin kipu alkaa hellittää. Noin kolmen päivän päästä katsotaan, onko kipu vähentynyt vai onko se vaihtanut paikkaa. Jos paikka on muuttunut, mennään kivun perässä ja laitetaan magneetit uuteen paikkaan. Tämä voidaan toistaa uudelleen, jos on tarvetta. Magneetteja voidaan tarvita montakin.

Katso kuvaa, neljäs ylhäältä, joka osittaa käsivarren kivun paikan. Arkoja kohtia löytyy myös kyynärpäästä, johon laitetaan magneetit.

Toimenpiteen kesto noin 30 min. – 45 min.

Hoidon hinta 22€ – 32€, lisäksi magneettien hinta.

Alin kuva, jossa on hoitomagneetteja, hoitoväline ja teippi. Magneettien ollessa iholla, voi käydä suihkussa ja saunassa vapaasti, myös vesijumpassa.

Suonikohjut aiheuttavat joskus ”sisäisiä” särkyjä, joita voidaan hoitaa myös magneeteilla. Laitetaan mikropore-teipillä kiinni paikkoihin, joissa on särkyä. Ne saa olla paikallaan 3-5 päivää, jolloin tarkistetaan tilanne, onko särky vaihtanut paikkaa, jos on, vaihdetaan uuteen kohtaan jne.

Toimenpiteen kesto n. 30 – 45min.

Hoidon hinta 22€ – 32€, lisäksi tarvittava magneettimäärä, 1€/kpl, jotka hyvitän, kun niitä ei enää tarvita.